Manifest. Contra la criminalització de la solidaritat amb el Poble palestí

Davant la decisió de l’Audiència Nacional d’encausar primer i després de denegar el sobreseïment de la causa seguida contra Ángeles Maestro i les altres dues companyes per l’enviament de fons al Poble palestí, al mateix temps que ha disposat l’obertura de Sumari Ordinari per col·laboració amb organització terrorista, les persones sotasignants manifestem que:

• La imputació de les tres companyes per col·laboració amb organització terrorista, basada en la recollida de fons amb destinació a la reconstrucció d’instal·lacions sanitàries destruïdes per l’exèrcit israelià, que va ocasionar milers de morts i de persones ferides en 2014 i 2015, no té cap legitimitat . Les penes previstes al Codi Penal contemplen entre dos i deu anys de presó i multes que poden triplicar les quantitats enviades.

• El pretext esgrimit del lliurament d’aquests fons a la dirigent palestina Leila Khaled, membre del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, considerat per la UE com a organització terrorista, és inacceptable. Leila Khaled és un símbol de la resistència del seu poble i és convidada amb certa freqüència – com en l’ocasió citada – per ajuntaments com els de Barcelona i Madrid i altres institucions acadèmiques i socials. En aquestes visites ha realitzat declaracions públiques en defensa de la lluita del Poble palestí contra l’ocupació israeliana, sense que la seva activitat hagi estat de cap manera obstaculitzada.

• La decisió de l’Audiència Nacional, així com la persecució realitzada contra membres i institucions del moviment Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) és una atemptat contra els legítims sentiments de solidaritat amb el Poble palestí, àmpliament estesos entre la nostra societat.

Per tot això exigim:

• Que es retiri tota acusació contra les citades companyes, així com el cessament de tota repressió contra l’activitat solidària amb el Poble palestí.

• Que l’Estat espanyol deixi d’emparar iniciatives jurídiques promogudes en última instància per l’Estat d’Israel que pretén aconseguir, no només la impunitat en les massacres que perpetra contra el Poble palestí, sinó fer callar les veus i les activitats de solidaritat que les denuncien.

Finalment, cridem a tota mena d’organitzacions socials, sindicals i polítiques a no acoquinar-se i a intensificar les tasques de la seva legítima solidaritat amb el Poble palestí. Així mateix sol·licitem als mitjans de comunicació que s’autodefineixen com a independents a trencar el silenci que envolta tant als atacs israelians contra Palestina com a la repressió contra la solidaritat.

Per signar el manifest: http://redroja.net/index.php/noticias-red-roja/noticias-cercanas/5288-manifiesto-contra-la-criminalizacion-de-la-solidaridad-con-el-pueblo-palestino

Per fer front a aquesta situació sol·licitem ajuda econòmica, amb el convenciment que vam fer el que havíem de fer.

El Poble palestí no està sol, els que exercim la solidaritat internacionalista amb ell tampoc.

Aquest és el compte bancari on es pot col·laborar:

ES23 1491 0001 2130 00073309
Titular: Ángeles Maestro Martín